Equine Myofacial Release en Canine Myofascial Release, vele personen krijgen vraagtekens te zien als ik het hier over heb, hoewel het de laatste jaren toch wel een meer besproken onderwerp wordt in de honden- en paardensport.

De behandeling hangt af van de klachten/noden van het dier en ruiter/eigenaar. Het kan dus voorkomen dat er tijdens de behandeling geconstateerd wordt dat er nood is aan een Myofacial release. Dit wil eenvoudig zeggen dat er bepaalde fascia banen/lijnen erg aanwezig zijn of zelfs strak staan. Dan kan er geopteerd worden om deze banen te behandelen door middel van een Guasha Steen.

Guasha Schraper

Door deze steen te "schrapen" over de huid ontstaan er trillingen die de onderhuidse fascia dan bereiken. Maar wat is Fascia nu eigenlijk?

Fascia = Bintweefsel

En niet zomaar een bintweefsel, dit is een belangrijk stukje materie in een lichaam. Fascia legt namelijk een "vlies" rond de spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. dit beschermt niet alleen alles wat er rond zit maar geeft ook ondersteuning en structuur.

Daarom dat we dit ook moeten soepel houden anders gaat de functie een groot deel verloren.

Als er voor gekozen wordt om dit toe te passen tijdens een behandeling zal er geen meerprijs gevraagd worden.