"Of je nu een hond hebt welke dagelijks ingezet wordt in belangrijke situaties, werk, sport of een voor gezelschap.
Elke hond heeft recht om zich goed in zijn vel te voelen." .

Sportmassage voor honden

-Om je hond zich beter in zijn vel te laten voelen;
-Verbeteren van de bloedcirculatie;
-Meer bewegingsvrijheid te creëren;
-Voorkomen van blessures;
-Revalidatie na een operatie, voor beter en sneller herstel;
-Bij artrose om de aanmaak van gewrichtsvloeistof te stimuleren;
-Begeleiding in de sport of werk;
-Gewrichten te ondersteunen;
-Je hond meer ontspannen te krijgen;
 
 

 

 

-Omdat het gewoon leuk is!
-En nog zoveel meer…

Sporten met je hond is gezond!

Als je gaat sporten met je hond is het belangrijk dat je je hond goed begeleid en zorgt voor een goede coördinatie en balans in het lichaam. Of je gaat sporten waarbij behendigheid en uithouding van groot belang is zoals Flyball, Hondenfrisbee, Agility, canicross, jachttraining, hondenrennen,… of gewoon een grote wandeling wil maken is het van belang dat je hond bewust is van zijn of haar eigen lichaam.

 

Stel nu als je gaat wandelen met je hond, let je dan op dat hij recht kan lopen? Dat hij in kruisgang loopt? Maakt hij ergens enkele huppels onderweg? Of loopt hij liever wat economischer in zijn voorkeurshouding?

 

Als deze kleine opmerkingen lijken op het eerste zicht niet zo zeer een belemmering voor de hond. Maar hoe meer we gaan kijken naar de beweging van de hond des te duidelijker het wordt dat de hond zichzelf corrigeert als een bepaalde houding meer kracht vereist dan een andere meer “economische” houding.

 
Dit is iets wat ik als sportmasseur samen bekijk met de eigenaar. Hoe we ontspanning van spiergroepen kunnen vragen of net aanspanning om spieren meer aan te spreken zodat ze net die bewegingen makkelijker kunnen maken waardoor er terug balans in het lichaam is. Zo werken we ook weer blessure preventief!
 
Mocht je hond reeds een blessure hebben kan er in overleg met je dierenarts een revalidatietraject gestart worden. Hierbij houden we niet alleen rekening met de blessure op zich maar ook compensatie, spierweefsel, Fascia,… er omheen. Het hele plaatje dus!
 
Iedere hond is uniek, daarom is iedere behandeling ook aangepast aan de noden van de hond op dat moment.