Sportmassage voor paarden en honden, maar wie zit er achter?

Laat me je even wat meer vertellen wie er achter de paardensportmassage zit bij Eqilano.

Mijn naam is Dorien Van de Weyer. Afkomstig te Mol.

Reeds op jonge leeftijd ontdekte ik de liefde voor de paarden(sport). Wat ook wel logisch is wanneer je de opvolger bent van een generatie paardenliefhebbers.

Na 16 jaar als amazone ondervond ik dat er enkele dingen ontbraken in de training van mijn eigen paarden. En was op zoek naar ondersteuning hiervoor.

Daarom kwam ik terecht bij Massage Hippique waar ik mijn opleiding heb genoten van Paardensportmassage. Na deze opleiding vielen er al meerdere blokjes op hun plaats en verkoos er voor om hier vervolgopleidingen te volgen.

Nu ik mijn Diploma en Licentie voor Paardensportmasseur op zak heb wil ik graag mijn kennis en ervaring gebruiken om paarden te ondersteunen in hun training, blessures en revalidatie er van.

Eqilano – Dorien Van de Weyer

Naast mijn diploma van Paardensportmasseur heb ik in September 2018 ook mijn diploma van Equine Myofascial release therapeut behaald.

Nu ik eenmaal de smaak te pakken had als Paardensportmasseur en de voordelen van op de eerste rij kon ontdekken. Vond ik het dan ook normaal dat Hondensportmassage als volgende op de agenda zou staan.

Eqilano Hondenmassage

Sinds Februari 2019 heb ik ook reeds mijn diploma van Hondensportmasseur behaald. En vond het zo geweldig dat ik maar ineens ook voor mijn diploma Allround Canine Taping ben gehaald en met glans geslaagd ben in Juni 2019.

Ik vind het belangrijk dat we meegaan in de evolutie, iedere dag worden er nog nieuwe dingen ontdekt over ons lichaam als mens, dan kan ik er alleen maar van uit gaan dat dit bij onze dieren ook zo is. Daarom volg ik nog diverse bijscholingen zodat ik eigenaar en dier nog beter kan bijstaan en begeleiden.