Het kan voorkomen dat na of tijdens de massage bemerkt wordt dat een bepaald gebied of spiergroepering wat meer aandacht vereist. Dan kan er voor gekozen worden om dit met tape te ondersteunen  of verlichten. 

De tape die dan geplaatst zal worden op het nodige gebied zal een lichte huidlift toepassen zodat de onderliggende spieren, fascia,...e.d. meer plaats krijgen. Daardoor gaat de bloedsomloop e.d. gestimuleerd worden waardoor de afvalstoffen ook afvloeien.

Equine tape

Tapen en Trainen

Er kan natuurlijk ook gekozen worden om te Tapen tijdens het Trainen.

Door de tape op een bepaalde plaats aan te brengen, kunnen we het paard vragen om deze spieren aan te spannen of te ontspannen.
Dit kan toegepast worden om bv. te vragen om het achterbeen meer onderin te kunnen brengen, meer ontspanning te creëren in de hals, Lengte te verkrijgen, Lengtebuigingen,... 

Uiteraard zal er getest moeten worden wat juist bij uw paard past, aangezien dit kan verschillen van paard tot paard.

Lymfetape

Deze tape kan toegepast worden ter ondersteuning van het lymfesysteem, mocht er zich een lichte tot milde vochtophoping voordoen kan dit mogelijks verholpen worden door middel van lymfetape. De tape zal dan de doorstroming mogelijk maken en het vocht begeleiden naar de lymfeklieren.

Er is ook een mogelijkheid om meridiaantape toe te passen, hierdoor gaan bepaalde meridiaanbanen gekozen worden welke het paard op dat moment kan gebruiken.

Dit kan vastgesteld worden door bepaalde tingpoints aan te voelen bij het paard of naar de gehele gezondheid van het paard te kijken.

Andere tape impressies